torstai 14. kesäkuuta 2018

Polttokuvioitu leikkuulauta


DSC_0528 DSC_0533 DSC_0537 Pitkästä aikaa käsityö-postausta! Tää leikkuulauta oli osa mun koulun puutyökurssia, jonne piti tehdä jokin valinnainen pinnankoristelutyö. Olin jo aiemmin aloittanut leikkuulaudan tekemisen ylijääneestä mäntylevystä, joten päätin yhdistää samaan työhön pinnankoristelun. Tekniikaksi mulle valikoitui polttokuviointi. Polttokuvioinnin tekeminen oli kyllä tosi hauskaa puuhaa! Piirtäminen kolvilla tai polttokynällä (tai mikä ikinä sen nimi nyt sitten mahtaakaan olla) oli tosi helppoa ja mukavaa. Piirsin ensin lyijykynällä hahmotelman haluamastani kuviosta, jonka jälkeen poltin kuvion. Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos mahdollisuus tulee, sillä tällä tekniikalla saa kyllä helposti näyttävää jälkeä! Lopuksi käsittelin leikkuulaudan parafiiniöljyllä, jotta sen saisi käyttöön, mutta nyt en olekaan ihan varma raaskinko tehdä siihen heti veitsen jälkiä... :-D

Ootteko joskus kokeilleet polttokuviointia? Millaisia töitä ootte tehnyt? Tai millaisia leikkuulautoja ootte itse nikkaroineet? Saa linkittää! 

4 kommenttia:

  1. En ole koskaan kokeillut, mutta olisi kiva päästä kokeilemaan. Leikkuulauta näyttää kivalta :)

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt polttokuviointia, vaikka siitä onkin nyt jo vuosia. Ainakin makkaratikkuun tein aikoinaan sellaisia tähtiä. En oo 8 vuoden jälkeen vieläkään testannut sitä makkaratikkua, haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta! Onneks ei oo vieläkään liian myöhäistä ottaa sitä käyttöön ;-)

      Poista