sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Vegaaniset kauralastut

DSC_0378
Vaikka kaikki tällä hetkellä leipoo ehkä ennemmin munkkeja kuin kauralastuja, niin kannattaa silti ottaa tämä ohje talteen! Kauralastut on siitä kiva herkku, että ne valmistuvat nopeasti ja ainekset löytyvät lähes aina valmiina kaapista. Eivätkä ne vegaanisena tehtynä ole yhtään sen vaikeampia! Oiva leipomus siis varsinkin silloin, kun makean nälkä iskee yllättäen. Tämän toimivan ohjeen löysin tästä blogista, joten kaikki kunnia sinne!

Kauralastut

Ainekset:

3 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,25 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g vegaanista margariinia 
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita

DSC_0377

Valmistus:

1. Levitä leivinpaperit kolmelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita sokeri, vesi, suola ja vaniljasokeri kulhossa. 
3. Lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.
5. Lisää vielä vehnäjauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita taikina tasaiseksi.
6. Nosta taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle, kullekin leivinpaperille yhdeksän kappaletta. Jätä taikinapallojen väliin runsaasti tilaa.
7. Paista keksejä pellillinen kerrallaan esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia eli kunnes niiden reunat ovat hieman ruskistuneet. 
8. Anna keksien jäähtyä hyvin ennen niiden siirtelyä.

Mukavaa vappua jokaiselle jo näin etukäteen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti