K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N


Porkkanakakku
Ainekset:
Taikina
5 dl porkkanaraastetta 2 dl kauramaitoa
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl fariinisokeria (tiiviisti mittaan pakattuna)
1 rkl kanelia
0,5 tl suolaa
0,5 tl neilikkaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Kuorrute
100 g maustamatonta kasviperäistä tuorejuustoa (itse käytin Oatlyn)
50 g vegaanista margariinia
3 dl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
50 g vegaanista margariinia
3 dl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
0,5 dl pähkinämurskaa
Valmistus:
1. Raasta porkkanat ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kauramaito, rypsiöljy, fariinisokeri, kaneli, suola ja neilikka. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja ruokasooda ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen sen kuorruttamista.
4. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää margariini, tomusokeri sekä vaniljajauhe ja sekoita tasaiseksi, hieman valuvaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele lopuksi pähkinärouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti