tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kivaa kesätekemistä Raumalla


Me ollaan lähössä kotimaan road tripille ens viikolla ja tän tyyppiset postaukset tekis omastakin reissun suunnittelusta aina helpompaa. Kukapa osais parhaiten suositella mitä tehdä missäkin paikassa kuin paikalliset? Ja vaikka itsekään en oo Raumalla asunut kuin neljä vuotta niin kyllä sitä on aika hyvin löytänyt ne Rauman helmet. Jos siis oot kiertelemässä Suomea lomalla tai muuten vain eksyt Raumalle, niin tässä ois mun muutama ehdotus, mitä voisit Raumalla tehdä.

DSC_0570 DSC_0573 DSC_0577

- Kiertele Vanhan Rauman putiikkeja. Klisee, mutta toimii. Sisustusihmisten kannattaa poiketa ainakin Kodin Onnessa ja Sisustusideassa ja käsityöihmisten Kajavassa ja Mantin Maailmassa. Ja onhan siä vaikka mitä muita kivoja pikku kauppoja!

Tutustu kaupunkiin Kake Kaupunkijunan kyydissä. Kaupunkijuna lähtee torin laidalta aina tasa tunnein, pulittaa vitosen ja kiertää käsittääkseni Raumaa aina Vanhasta Raumasta meren rantaan asti. Itse en oo koskaan Kakea testannu, koska täällä nyt on muuten tullut kierreltyä kaikkialla, mutta turistille (varsinkin muksuille) kiva ja helppo tapa nähdä Raumaa!

- Syö hyvin. Ihanat ja raikkaat salaatit saat Cafe Salista tai Cafe Passionista. Wanhan Rauman Kellari on klassikko paikka, jos kaipaa hienompaa raflaa. Poroholmasta ravintolalaiva Captain Jack's:istä saa maukkaat hampparit merinäköalalla. Jos pizzahammasta kolottaa, niin mene joko Jubu-pizzeriaan (hyvää "perinteistä suomalaista pizzaa") tai Osteria de Filippoon (italialaista pizzaa). Ruokapaikkoja löytyy kyllä jokaiseen makuun!

- Ota aurinkoa Otanlahdessa. Otanlahdessa (siellä missä RMJ:kin järjestetään), Poroholman leirintäalueen vieressä, on tosi kiva biitsi auringonotolle ja miksei vaikka uimisellekin. Me ei hirveesti välitetä meressä uimisesta, mutta matala ranta on kyllä lapsiystävällinen, jos on muksuja matkassa. Ei muuta kun piknik-eväät mukaan, niin rannalla viihtyy helposti useemman tunnin. 

DSC_0566 DSC_0589 DSC_0462

- Yövy Poroholman leirintäalueella. Viiden tähden leirintäalueeksi tituleerattu leirintäalue on tosi siisti ja nätti paikka meren rannalla. Ei olla paikalla yövytty, mutta käyty fiilistelemässä tunnelmia leirintäalueen ravintolalaivassa ja rantakahvilassa. 

- Vieraile vesibussilla Rauman saaristossa. Poroholmasta lähtee vesibussit Kylmäpihlajan majakkasaarelle sekä Kuuskajaskarin linnakesaarelle. Kylmäpihlajassa ollaan itseasiassa oltu kuudennen luokan luokkaretkellä yötä (:-D), mutta sen jälkeen ei oo tullut käytyä. Näihin kannattaa tutustua netissä paremmin, jos saaristo kiinnostaa! 

- Kävele Äyhönjärven ympäri. Paras lenkkipolku Raumalla, jos multa kysytään. Jonkin matkan päässä keskustasta, mutta jos on autolla liikkeellä ja pieni reippailu tekis hyvää, niin voin suositella. Lenkki järven ympäri on noin kolme kilsaa ja järvimaisema näyttää kauniilta vuoden ympäri. 

- Käy katsomassa naisten superpesiksen paikallismatsia. Pesis kuuluu harvoihin urheilulajeihin, jota mäkin jaksan käydä sillon tällön katsomassa. Tosi jees puuhaa aurinkoisena kesäpäivänä, jos urheilu kiinnostaa! 

DSC_0583 DSC_0579 DSC_0581 
Kahvittele ja herkuttele. Jos haluat Suomen parasta munkkia, niin mene Pyynikin näkötorniin tai jos satut olemaan Raumalla niin Wanhan Rauman Kaffebariin. Niin ihana paikka ja tarjottavat tosi hyviä - varsinkin ne tuoreet munkit! Merijakamo on nimensäkin mukaan meren rannassa, mikä on tietysti ihana paikka nautiskella aurinkoisella säällä. Cafe Prassenista taas saa ihan taivaallista jäätelöä ja niistä on moni myös vegaanisia (voin maistaa suussani sen minttusuklaajäätelön.... nams)! 

Käy kesäteatterissa. En oo vielä kertaakaan päässy itse kokemaan Rauman kesäteatteria, mutta kovasti haluaisin tänä kesänä mennä! Paljon oon kuullut kehuja ainakin tämän kesän esityksestä ja opiskelijalippu on suht edullinenkin. Tää on ehdottomasti vielä tän kesän bucket listillä.

- Käy katsomassa maisemia vesitornissa tai kiikartornissa. Vesitornista näkymät jopa Olkiluotoon asti! Nousemalla portaat ylös kuluttaa just sopivasti, että voi syödä jäätelön tai munkin siinä samalla kun nauttii maisemista. Vesitorni sijaitsee kasitien kupeessa ja kiikartorni löytyy taas meren rannasta. Kiikartorni ei mikään kovin korkea ole, mutta on sieltä silti kiva katsella merelle!

Löytyykö joltain raumalaiselta jotakin lisättävää tähän listaan? Ens viikolla on muuten pitsiviikko, jolloin koko kaupunki herää henkiin, joten ehdottomasti silloin kannattaa pistäytyä Raumalla! Mekin nautiskellaan kesäisestä Raumasta nyt pari päivää ennen kuin palataan taas Tampereelle ja mulla koittaa yks kesän odotetuimpia tapahtumia eli Tammerfest! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti