keskiviikko 16. tammikuuta 2019

2018 kohokohdat

DSC_1001

Kotimaan matkailu. Vuoden aikana tuli kierrettyä monessa kansallispuistossa ja innostuttiin Viljamin kanssa ihan uudella tavalla retkeilystä. Vuosi huipentui Ylläksen reissuun, joka ei varmasti oo mun viimeinen reissu Lapissa. Vaikka ulkomailla matkailusta pidänkin hulluna, niin on tää kotimaakin upea matkakohde! Tänä vuonna varmasti jatketaan kansallispuistojen valloitusta.

page

Ulkomaan matkat. Matkailu ja siellä koetut jutut on yleensä ne, mitkä jää vuoden varrelta parhaiten mieleen. Näin on myös vuoden 2018 kohdalla. Keväällä käytiin parhaan ystävän kanssa ihanalla Lontoon lomareissulla ja syksyllä kävin ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella Aasian matkan merkeissä. Upea matkailuvuosi takana!

GOPR0333

Kesähelteet. Kesä oli kyllä ihan huippu. Mulla oli pitkä kesäloma ja säät oli lämpimät. Kävin paljon uimassa ja vietin rentoa kesää, mutta tein myös paljon juttuja - muun muassa kävin festareilla, hurvittelin Särkänniemessä ja kiipeilin Flowparkissa. Alkukesän työt maistui hyvin ihanassa työporukassa ja silloinkin saatiin nauttia työpäivän jälkeisistä piknikeistä ja auringonottohetkistä lämpimässä kesäsäässä.

page

Viimeinen kokonainen vuosi Raumalla. Opiskelut ja Rauma-elämä alkaa olla loppusuoralla. Viime vuoden opiskelut koostui gradun kirjoittelusta, loppuharkasta ja järjestötoiminnasta. Olihan siinä muutakin, mutta tuossa on ne päällimmäiset jutut. Toisaalta odotan jo uutta elämänvaihetta innolla, mutta kyllä Raumaakin tulee ikävä! 

DSC_0642

Ilmastoahdistus ja ekologisemmat valinnat. Vaikka asioiden todellisen laidan tiedostaminen on välillä tuottanut suoranaista ahdistusta, oon saanut myös tuntea iloa ja ylpeyden tunnetta omista elämäntapojen muutoksista viime vuoden varrella. Vuosi sitten jätin lihan ja aloitin kasvissyönnin (vaikkakin kalaa olen syönyt silloin tällöin), suurin osa kosmetiikastani on vaihtunut luonnonkosmetiikkaan ja olen kierrättänyt ahkerasti. Vieläkin paljon työsarkaa on, mutta suunta on  selkeästi oikea.

2018 oli tosi huippu vuosi. Mitään varsinaisia uuden vuoden lupauksia en oo tehnyt, mutta yhden haasteen ajattelin ottaa vastaan. Viimeisimpänä ilmastoasiana mielessäni on pyörinyt kuluttaminen ja shoppailu. Tässä asiassa aion olla tänä vuonna entistä tarkempi ja siksi pyrinkin vuoden ajan pitämään päiväkirjaa siitä, mitä kaikkea materiaa sitä on tullut ostettua. Vuoden lopussa voi sitten katsoa millaisia määriä sitä on tullut osteltua juttuja, paljonko niihin on tullut tuhlattua rahaa ja onko ostopäätökset olleet perusteltuja. Tästä tulee mielenkiintoista! Toivottavasti vain muistan kirjata kaiken ylös ja toivottavasti tää hillitsee mua ostelemasta turhia juttuja.

Millainen sun vuosi 2018 oli? Teitkö sä jotain lupauksia tai asetitko jotain tavoitteita tälle vuodelle?

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti