maanantai 15. tammikuuta 2018

5 erilaista trackeria Bullet Journaliin

DSC_0005
Kun ekaa kertaa kuulin Bullet Journalista, niin ajattelin, et toi ois niin mun tyylinen juttu. Jo kuitenkin ennen tätä koko bujo-trendiä oon joskus koittanut itse tehdä oman kalenterini - ekan kerran joskus lukiossa ja viimeksi pari vuotta sitten - ja aina se tyssäs muutaman tehdyn aukeaman jälkeen. Se on vaan kaiken kaikkiaan liian työlästä. Siks heitinkin aiemmin ajatukset omasta bujosta romukoppaan, mutta uuden vuoden jälkeen heräsinkin siihen, et hei - voinhan mä tehdä oman bujoni ilman sitä kalenteriosuutta! Koska kaunis, näppärä ja tarkoituksenmukainen kalenteri multa jo löytyy, niin voinhan pyhittää oman bujoni erilaisille listoille ja "seuraimille" eli trackereille. Aloin siis etsiä inspiraatiota ja tässä muutama tracker mitä mun bujosta tällä hetkellä löytyy!

DSC_0008
Mieliala-tracker. Väritän siis joka päivä aina sillä värillä, joka parhaiten kuvaa mun päivän tunnetilaa. Ajattelin, että olisi vuoden lopussa hauska tsekata millainen mieliala on keskimäärin vuoden aikana ollut ja miten eri värit jakautuvat eri vuodenajoille. Tähän asti on ollut kovin seesteistä, mutta eiköhän tuota oranssia ja punaistakin ala viimeistään koulutöiden kasaantumisen aikaan löytyä taulukosta... Toivottavasti ei kuitenkaan liikaa. Toivottavasti tulis myös monta tumman vihreää ruutua!

DSC_0014
Kasvisruoka-tracker. Pyrin koko ajan lisäämään kasvisruokia ruokavaliooni ja siksi haluankin seurata, miten siinä onnistun ja kuinka usein sitä kasvisruokaa tuleekaan tehtyä ja syötyä. Alku on mennyt kovin kehnosti loman ja täällä kotikotona vietetyn ajan takia, mutta toivottavasti saan tähän näkyvän muutoksen aikaan, kun palaan takaisin Raumalle. 

DSC_0025
Elokuva-tracker. Sen lisäksi, että mulla on listoja siitä, mitä elokuvia haluaisin nähdä niin ajattelin, että olisi hauskaa pitää kirjaa myös siitä mitä elokuvia on tullut katsottua. Elokuvan nimen alle piirustelen myös kuinka viihdyttävänä tai mielenkiintoisena elokuvaa pidin - tietysti tähtien muodossa. Toistaiseksi listattuna vain Äitin kanssa lomalla katsottuja hömppäkomedioita :-D Sekä tietysti viiden tähden Leijonakuningas!

DSC_0019
Siivous-tracker. Viikkosiivouksen muistaa tehdä, koska niin kuin nimikin jo paljastaa, niin se kuitenkin tehdään joka viikko. Sitten onkin näitä hiukan harvemmin tehtäviä juttuja, joita ei ikinä meinaa muistaa. Oliko se nyt viime syksynä vai keväällä, kun viimeks pestiin ikkunat? Vaihdoinkohan lakanat viime viikkosiivouksen yhteydessä vaiko jo sitä edellisen? Tähän taulukkoon onkin näppärä pistää päivämäärä ylös, milloin näitä juttuja on tullut tehtyä, ettei pesu/vaihtoväli pääse liian pitkäksi.

DSC_0032
Liikunta-tracker. Tässä nyt ei juurikaan mitään epäselvää ole. Valitsin muutaman liikuntamuodon, mitä haluan seurailla ja niiksi valikoitui ulkoilu (tarkoittaen siis arkiliikkumista ulkona, kuten kävelyä kauppaan tai muuta happihyppelyä), lenkki, jumppa ja venyttely. Optimi olisi, että ulkona tulisi käytyä joka päivä joko ulkoilun tai lenkkeilyn merkeissä, lenkkeilyä ja jumppailua tulisi tehtyä useamman kerran viikossa ja että venyteltyäkin tulisi sillon tällön. 

Mitä muita trackereita teidän bujoista löytyy? :-)

2 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita! Taidan itsekin tehdä jonkinlaisen ruokatrackerin mun bujoon :D Vois olla vaikka kokonaan vegaanisista aterioista, tai ehkä alusta asti itse kokatuista ruoista (kiireessä tulee niin usein ostettua valmista tai puolivalmista). Ja sun blogi vaikuttaa ihanalta, pitää mennä lueskelemaan noita vanhempiakin postauksia :)

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että sait ideoita omaan bujoon :-) Ihana kommentti!

      Poista