torstai 14. helmikuuta 2019

Ystävänpäivän vegaaninen suklaakakku

K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N

DSC_1324 DSC_1330

Hyvää ystävänpäivää! Mä oon tänään käynyt ystävien kanssa syömässä lounaaksi pizzaa, kahvitellut ja saanut ihania ystävänpäivämuistamisia. Vielä illalla yks ystävä tulee tänne mun luokse syömään tätä ystävänpäivän kakkua, jonka eilen väsäsin valmiiksi. Jos kaipaa helppoa kakkureseptiä, niin tässä yksi! Löysin ohjeen tähän kakkuun Kamomillan konditorian blogista (click!) ja tää on tosi helppo ohje, eikä vaadi mitään kummallisia ainesosia! Tilkka omenaviinietikkaa tekee kakusta ihanan mehevän. Itse koristelin kakun vaahtokarkeilla ja sulatetulla tummalla suklaalla, mutta päällehän voi laittaa oikeastaan mitä vaan. (Nuo Haribon pikkuvaahtokarkit ei muuten ole täysin vegaanisia, kun niissä on muistaakseni väriaineena käytetty karmiinia... Itse en oo noista niin tarkka, mutta joitain täysin vegaanisiakin vaahtokarkkeja pitäisi kaupoista löytyä!)
 DSC_1332

Suklaakakku

Pohja:

Ainekset:

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
1 dl öljyä
1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa

Valmistus:
  1. Rasvaa ja jauhota n. 24-senttinen irtopohjavuoka tai muu pinta-alaltaan suurin piirtein samankokoinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä ja niin halutessasi kuorruta ja koristele kakku.

Kuorrute:

Ainekset:

50 g vegaanista margariinia 

hyppysellinen suolaa

1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
1 rkl kauramaitoa

Valmistus:

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi vatkaimella. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti