maanantai 25. helmikuuta 2019

Päiväretkellä Pinkjärvellä


DSC_1370 page2 DSC_1469 page3 DSC_1410 DSC_1446 Viikko sitten sunnuntaina päätettiin lähteä syömään lounas ulos. Meidän kohdalla tää ei tarkoittanut ravintolaan lähtöä, vaan ihan konkreettista ulos lähtemistä. Pakattiin mun rinkkaan retkikeitin ja muut tarpeelliset, käytiin kaupan kautta hakemaan meille vähän purtavaa ja sitten suunnattiin kohti Eurajokea ja siellä sijaitsevaa Pinkjärveä. Ollaan kerran aiemmin käyty tuolla toissa syksynä. Silloin oltiin laavulla yötä, mutta nyt tyydyttiin päiväreissuun. 

Metsässä kiertää noin viiden kilometrin lenkki, joka kulkee osittain järven rantaa. Matkan varrella on kaksi laavua, joista toiselle pysähdyimme syömään. Tarkoituksena oli vain kävellä metsälenkki, mutta iloiseksi yllätykseksemme nähtiin muutamia jäällä liikkujia, joten mekin uskaltauduttiin jäille käppäilemään. Se oli ihan parasta! Lumessa tarpomisen jälkeen jäällä kävely oli ihanan kepeää, vaikkakin sai olla tarkkana ettei liikaa liukastellut. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta.

Viime perjantaina käytiin uudemman kerran parin kaverin kanssa kävelemässä samoilla jäillä, kun oli taas hienoa keliä. Silloin oli juuri tullut pakkaset muutaman plussapäivän jälkeen, niin jää paukkui hienosti. Olin kyllä suhteellisen peloissani, kun välillä jää paukkui ja tärisi jalkojen alla. Mietin, että koska tipun läpi. Törmättiin kuitenkin pilkkijään, joka näytti, että jäätä oli vielä suunnilleen metrin verran, joten pelkoni oli suhteellisen turha :-D Menkää ihmeessä käppäileen järven jäälle vielä kun ne kestää! Kivaa hommaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti