sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Koloveden kansallispuisto


GOPR0775 GOPR0759 GOPR0768 GOPR0758 GOPR0763 GOPR0761
Toinen kansallispuisto meidän kesäreissulla oli Koloveden kansallispuisto. Etelä-Konneveden haastavan vaellusreitin jälkeen oli mainio päätös antaa hetken jalkojen levätä ja pistää kädet hommiin. Kolovedellä ei oikeastaan kävelyreittejä juuri ole, vaan kansallispuiston valloittaa helpoiten vesiltä käsin. Tää oli meille ensimmäinen melontavaellus - muttei varmasti viimeinen. 

Me vuokrattiin kanootti kansallispuiston Kirkkorannasta. Siellä toimii miehittämätön vuokrauspalvelu eli kanootti (tai kajakki) varataan ja maksetaan etukäteen netistä ja sähköpostiin saadulla koodilla välineet saa lunastettua itse vajasta. Kanootin vuokraus vuorokaudelle maksoi 55 euroa ja kanoottia sai pitää kello kahdestatoista kahteentoista vuorokauden ajan (siis klo 12:00 ei 00:00). Kanootin vuokrasimme tältä nettisivulta (click!)

Me melottiin kansallipuiston eteläpäässä eli Vaajasalon kierrosta Ukonlahdesta oikaisten. Tarkkaa mittaa tälle reitille ei ollut, mutta jostain blogista luimme matkan olevan yhteensä noin 17 kilometriä. Matka oli aloitteleville melojille just passeli! Yöpymään jäimme Vaajasalon telttailupaikalle, mitä voin kyllä suositella. Maasto on aika haastavaa, minkä takia telttailupaikalle oli rakennettu viisi telttailualustaa. Meillä ei ole itsestään pystyssä pysyvää telttaa, joten jouduimme vähän soveltamaan teltan kiinnityksen kanssa, mutta mukana olleen narukerän kanssa selviydyimme siitä mainiosti! 

Saimaan norpat jäi bongaamatta, mutta muuten reissu meni tosi hienosti. Meillä jäi vielä pohjoispää valloittamatta, joten eiköhän Kolovedelle tule vielä joskus palattua. Lisää tietoa Koloveden kansallispuistosta löydät täältä: https://www.luontoon.fi/kolovesi. Jos on jotain kysyttävää tähän kansallispuistoon liittyen, niin laita kommenttia!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti