torstai 22. helmikuuta 2018

Vegaaniset suklaahippukeksit

K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N

DSC_0331
Viime postauksessa kerroin meidän tupareista, joihin leivoin kaikki tarjottavat vegaanisina. Halusin kokeilla millaisia niistä tulee ja oikein hyviähän niistä tuli! Maku oli kyllä kaikissa tarjottavissa kohdallaan. Toki kananmunan puuttuminen tuottaa haasteita esimerkiksi juuri keksien teossa ja jännitysmomentti oli olemassa, että pysyykö ne lainkaan kasassa. Näistä suklaakekseistä tuli paljon hauraampia, kuin mitä munilla leivottaessa, mutta ei se mikään ongelma ollut. Näitä piti vain käsitellä hieman hienovaraisemmin :-) Ohjeen kekseihin nappasin vegaanihaasteen infopaketista löytyneestä reseptivihkosesta, paitsi lisäsin siihen vielä tummaa suklaata hippuina.

DSC_0328

Ainekset: 

150g margariinia
1 dl öljyä
2 dl fariinisokeria
0,5 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
150g tummaa suklaata (esim. Panda)

page2

Valmistus:

1. Sekoita rasvat, sokerit, vesi ja kaakaojauhe.
2. Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää seos nesteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Rouhi suklaa hipuiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
4. Jaa taikina lusikalla kahdelle uunipellille noin 24 keksiksi. Paina keksejä hieman litteämmäksi.
5. Paista 190 asteessa kahdeksan minuuttia.
6. Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen niiden siirtämistä.

Tosi helppo ohje siis kaiken kaikkiaan! Mä ainakin tuun ehdottomasti tekemään näitä vielä uudemmankin kerran :-) Viikonloppu jo kolkuttelee ovella, joten oisko tässä sulle kelpo ohje viikonlopun herkutteluihin?

2 kommenttia:

  1. Hyviltä näyttävät kyllä nuo suklaakeksit! Kiitos ohjeesta, se pitääkin ottaa heti ylös:) Mukavaa talvipäivää ja alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Toivottavasti maistuvat sielläkin! :-)

      Poista