perjantai 9. maaliskuuta 2018

5 toivetta tulevalle Lontoon matkalle


DSC_0630 DSC_0631 DSC_0639
Kahdeksan vuotta sitten tein ekan ulkomaanmatkani parhaan ystävän seurassa ja koska meillä tulee tänä keväänä 10 vuotta ystävyyttä täyteen, niin päätettiin tehdä uusi reissu samoihin maisemiin!  Alle kuukauden päästä onkin jo lähtö, ompas aika mennyt nopeesti! Samalla kun oon haaveillut tulevasta matkasta, niin on tullut selailtua myös viime matkan kuvia ja voi vitsi, mitä pieniä teini-ikäsiä me ollaankaan! Digitaalisena en oo tahtonut löytää meiän reissukuvia mistään, mutta onneksi tuli silloin teetettyä kuvia ja pistettyä albumiin. Pistin myös merkille, että noin puolet albumista on tyhjillään, joten tilaa riittää myös uusille muistoille!

Koska Lontoossa on kertaalleen käyty, niin tietysti ne kuuluisimmat nähtävyydet tuli kierreltyä jo silloin. Toki varmasti nytkin käydään ihastelemassa Big Beniä ja Tower Bridgeä, mutta ei ole enää syytä käyttää aikaa jonotteluun esimerkiksi London Eyehin tai Madame Tussaudsiin. Lontoossa kyllä riittää tekemistä ja halusinkin listata muutaman jutun, mitä tällä matkalla haluaisin Lontoossa tehdä ja kokea.

page DSC_0633

Lontoossa haluaisin:

 Nähdä musikaalin West Endillä. Ja ellei nyt ihan mokata tätä hommaa täysin, niin tää pitäisi kyllä toteutua! Liput Aladdiniin nimittäin on jo hankittu. 

 Shoppailla Oxford Streetillä. Tää tuli toki koettua jo ekallakin kerralla, mutta ei sitä voi jättää nytkään tekemättä! Varsinkin Primarkiin ootan jo kovasti pääseväni pitkästä aikaa. 

 Käydä paikallisessa pubissa syömässä fish & chipsejä. Nettiä surffatessa huomasin, että Lontoo-vinkkien kohdalla kehuttiin paljon paikallisia pubeja. Noh, mitään kaljan kittaajia me ei olla, mutta koska legendaariset fish & chipsit jäi viime kerralla kokeilematta, niin josko niitä kävis maistelemassa sit jossain tunnelmallisessa pubissa!

 Pyöräillä puistossa. Mä todella toivon, että kevät on kerennyt Lontooseen ennen meitä ja oliskin ihana viettää jokin aurinkoinen päivä fillaroiden jossain puistossa piknik-eväiden kera ja ihastellen kevään ensimmäisiä kukkia ja vehreää nurtsia. 

 Käydä ihastelemassa Notting Hillin värikkäitä taloja. Notting Hilliin ei eksytty viimeksi ollenkaan, joten nyt täytyy korjata tämä asia. Kävin kirjastosta lainaamassa nimikkoleffankin viikonlopulle, että voin aloittaa jo hypettämisen! 

Hoi Lontoossa käyneet, oisko teillä jotain muita hyviä matkavinkkejä heittää? :-) Tai kenties jotain rafla- tai kahvilasuosituksia? Noiden kohtien lisäksi Natural History Museum kiinnostelis mua jonkin verran, vaikken ookaan mikään museotyyppi. Onko käymisen arvoinen paikka? Kaikki vinkit otetaan ilomielin vastaan!

4 kommenttia:

  1. Ihana Lontoo! Toivottavasti kaikki toiveenne toteutuvat.

    Tykkäsin myös designmuseosta, Victoria & Albert siis. Ja kirjahulu kun olen tallustelin pitkin Charing Cross Roadia.

    Viime kesänä tajusin, että Oyster.korttia ei tarvitse hankkia julkisiin, jos omassa kortissa on lähimaksu. Sitä pitää vain muistaa näyttää myös metrosta poistuttaessa, niin ei jää suotta raksuttamaan aikaa. Tosin laskutus menee puoliltaöin poikki, jos unohtuu. Ainakin mun OP:n kortit toimi hienosti.

    Matkablogin puolella muutaman jutun verran Lontoo-fiilistelyjä jokusen vuoden takaa:

    http://www.rantapallo.fi/ananas2go/2014/08/22/the-most-common-language-in-the-world-is-broken-english/

    Hyvää matkaa ja leffailtaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkeistä! Itseasiassa löysin mun kahdeksan vuotta sitten Lontoossa ostamani Oyster Cardin (en ikinä palauttanut sitä), joten sen puoleen ei ole ongelmaa, ellei siellä ole kortit jotenkin uudistuneet sen jälkeen! :-D Täytyypä käydä sun blogista vielä katsomassa jakamas Lontoo-fiilistelyt, koska niitä ei oo koskaan liikaa :-)

      Poista
  2. Ihania ideoita! *.* Jokainen noista kohdista ois kyllä mahtava toteuttaa. Mukavaa reissua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Varmasti tulee mahtava reissu, vaikkei kaikki kohdat pääsiskään täyttymään :-)

      Poista