maanantai 19. maaliskuuta 2018

Vegaaninen mustikkapiirakka

K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N 

DSC_0404

Ainekset:

150 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
1 prk Kaslinkin maustamatonta kauravälipalaa
2,5 dl kauramaitoa
5 dl vehnäjauhoa
5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
mustikoita

DSC_0398

Valmistus: 

1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Vatkaa sekaan kauravälipala. 
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
4. Lisää seokseen vuorotellen kauramaitoa ja jauhoseosta. 
5. Kaada taikina pellille ja lisää päälle mustikat sekä hieman sokeria.
6. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. 


Löysin tämän ohjeen alunperin Kokatessa roiskuu -blogista (click!) ja muokkasin sitä hieman. Piirakasta tuli kyllä ihanan makuinen! Pääsin vihdoin hyödyntämään viime kesänä itse poimimiani mustikoita. Täysin vegaaninen setti tästä ei tullut, sillä vaniljavaahto oli toistaiseksi vielä sitä perinteistä Floraa. Haluaisin kyllä kovasti testata esimerkiksi Oatlyn kauraversiota. Tää oli kyllä todella helppo ohje, kiitokset siitä alkuperäiselle tekijälle! Varmasti teen toistekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti