perjantai 1. joulukuuta 2017

Uusi alku

DSC_0094
Tervetuloa uuteen blogiini! Jo lähes seitsemän vuoden ajan kirjoitin edellistä blogiani eikä oikeastaan missään vaiheessa ole tullut ajatusta, että pitäisikö lopettaa. Tästä on tullut elämäntapa, joka kulkee mukana joskus enemmän ja joskus vähemmän, mutta luopua en tästä kokonaan osaisi. Ajatus uudesta blogista on kuitenkin ollut mielessä jo tovin ja alkusysäyksen tälle ajatukselle toi kuvieni katoaminen blogista. Olen siis aiemmin lisännyt kuvat blogiini Photobucketin kautta ja kesällä sivusto uudisti käytäntöään niin, että kuvien jakaminen toisille sivuille on mahdollista ainoastaan heidän maksullisessa versiossa. Kaikki kuvat siis muuttuivat rumiksi kuvakkeiksi ja alkuperäisen kuvan näkee vain aukaisemalla kuvakkeen kautta sen toiseen välilehteen. No, koska en ala maksamaan mitään älyttömiä summia kuvien jakamisesta blogiin, niin vaihdoin Flickriin. Siitä sitten pikku hiljaa latasin kuvia uudelleen Flickrin kautta blogiin ja vuoden taaksepäin jaksoin sitä tehdä. Sitten ei enää huvittanut. Ajattelin, pitäisikö aloittaa vaan uudestaan tyhjältä pöydältä.

Muutenkin - kuin vain kuvien katoamisen vuoksi - aloittaminen uudelta pohjalta tuntuu mukavan freesiltä. Vaikka sisältö tulee ehkä pysymään aika paljolti samanlaisena, niin nyt on hyvä mahdollisuus myös viedä blogia haluamaansa suuntaan. Ajatukseni tämän hetken mieluisasta blogista olisi hyvänmielen blogi, jonka keskiössä on kotoilu ja arjen iloa tuottavat asiat. Juttuja esimerkiksi käsitöistä, ruuasta, sisustamisesta ja musiikista. Toki myös muusta, kuten matkustelusta, unelmoinnista ja välillä niistä ikävistäkin jutuista, jos siltä tuntuu. Mutta katsotaan mihin päin tämä tästä lähtee etenemään. 

Blogin nimen miettiminen on aina haastavaa. Aiemmat blogini nimet ovat tulleet laulujen nimistä, mutta tällä kertaa näin ei ole. Alunperin halusin suomenkielisen nimen, sillä kaikki sisältökin on suomeksi. Kuitenkin kaikki nimivaihtoehdot tuntuivat jotenkin tönköiltä ja keinotekoisilta suomeksi. Törmäsin vahingossa Facebookissa jonkin firman mainokseen, jossa oli sohvatyyny, jonka päällä luki Happy Place. Siitä se ajatus sitten lähti. Nimi on osuva, koska tämä blogi nimenomaan on mun happy place, jonne tuun jakaan niitä (suurimmaksi osaksi) positiivisia ajatuksia, juttuja, jotka inspiroi mua ja juttuja, jotka tuo hyvän mielen. Siispä päädyin tähän nimeen, vaikka se nyt onkin jälleen englanninkielinen. Saa nähdä kuinka kauan se miellyttää, mutta nyt ainakin mennään tällä.

Siirsin muutamia entisen blogini postauksia tänne puolelle, enkä vanhaa blogiani aio ainakaan välittömästi poistaa muiden nähtäviltä. Toivottavasti mahdollisimman moni vanha lukija löysi tiensä tänne ja tervetuloa myös uusille lukijoille, kenties sellaisia sieltä löytyy :-) Blogiani voit seurata Bloggerin lisäksi Bloglovinissa (paina tästä) ja Facebookissa (paina tästä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti