tiistai 2. lokakuuta 2018

5 tapaa irtautua arjesta

DSC_0194

Tällä hetkellä arki tuntuu jotenkin tosi väsyttävältä ja harmaalta. Joka päivä tekis vaan mieli nukkua pitkään ja senkin jälkeen pysyä kotona vilttiin hautautuneena katsomassa telkkaria koko päivän ajan. Meillä oli pikkusiskon kanssa ihan superkiva viikonloppu (johon kuului mm. shoppailua, lavatanssia ja rentoa hengailua) ja varsinkin tällaisten huippujen viikonloppujen jälkeen arkeenpaluu tuntuu jotenkin tosi ankeelta. Siispä mietin muutamia kivoja juttuja, joita voi toteuttaa keskellä viikkoa ja saada niistä hyvää mieltä arjen keskelle. Tässä viisi tapaa, joilla mä irtaudun arjesta:

1. Pidä leffailta. Leffaillat mieltää viikonloppuihin, mutta miksipä ei keskellä viikkoakin voisi pitää leffailtaa. Kun aloittaa leffan ajoissa, niin pääsee myös ajoissa nukkumaan. Leffaa voi katsoa kotona tai lähteä jopa ihan teatteriin katsomaan (mikä on tietysti viikolla halvempaa kuin viikonloppuna). Leffaevääksi voi ottaa vaikkapa dippivihanneksia ja pähkinöitä, jos ei halua kesken viikon liikaa herkutella. 

DSC_0205

2. Leivo jotain hyvää. Mikäs sen mukavampaa, kun tulla töistä tai koulusta kotiin ja alkaa leipoa jotain hyvää itselle palkitakseen itsensä pitkästä päivästä. Taustalle voi laittaa soimaan oman lemppari soittolistan tai nettiradion ja keskittyä vaan kuuntelemaan ja leipomaan. Leipoa voi jotain oikein makeaa esimerkiksi kakkua tai pullaa iltapäiväkahvin kaveriksi tai sitten pysyä terveellisemmällä linjalla ja leipoa vaikka banaanilettuja tai sämpylöitä iltapalalle. 

3. Käy lounas- tai kahvilatreffeillä ystävän kanssa. Ihana irtiotto on lähteä syömään lounasta tai kahvitella hyvän ystävän kanssa. Kun istuu aloilleen ajan kanssa, tulee juteltua kaikkea maan ja taivaan väliltä niin, että varmasti harmaa arki unohtuu hetkeksi. Ja mikäs piristäisi enemmän kuin hyvä ruoka tai muhea korvapuusti! 

4. Toteuta tunnelmasauna. Tää on ollut mun yks viimeaikojen suosikki rentoutumistapa. Jos sun asunnosta löytyy sauna, niin suosittelen ehdottomasti! Sammuta siis suihkusta kaikki valot ja laita kynttilöitä palamaan niin monta, että näet tarpeeksi, mutta että tila jää hämyiseksi. Ota kännykkä (tai muu laite) johonkin lähettyville ja laita sieltä jotain rauhoittavaa musiikkia soimaan taustalle. Saunaveteen voit lisätä jotain mieleistä tuoksua. Sauno ja rentoudu. Samalla voit tehdä kasvo- tai jalkahoitoja. 

DSC_0189

5. Tee eväsretki kodalle. Tutkimuksetkin sen todistaa, että luonnossa olo rentouttaa. Lähde siis metsään jollekin tulentekopaikalle ja ota mieluista evästä mukaan. Mikä tahansa maistuu hyvältä ulkona nuotiolla tehtynä. On ihanan rentouttavaa istua katselemassa ja kuuntelemassa tulen rätinää. Tulentekopaikoille voi päästä autolla tai sitten voi kävellä metsäpolkuja pitkin määränpäähän, jolloin saa samalla mukavasti liikuntaa, mikä myös virkistää.

Mulle nää jutut tuo kivasti sitä viikonlopun fiilistä keskelle viikkoa ja antaa energiaa tuleviin päiviin.  Jostain kumman syystä neljään näistä viidestä liittyy jollain tavalla syöminen... Hups, no mutta se tuottaa ainakin mulle hyvää mieltä! Millä tavoin sä irtaudut arjesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti