maanantai 29. lokakuuta 2018

Vegaaninen porkkanakakku

K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N

DSC_0260 Porkkanakakku on ollut yks mun lemppari leivoksista aina. Pitkään vähän epäilin, että saakohan siitä yhtä maukasta ilman oikeaa tuorejuustoa. Viimein lähdin kokeilemaan ja voi jumpe! Tuli ihan sairaan hyvää ja voin väittää, että harva kyllä tuosta maistaisi eron siihen perinteiseen versioon verrattuna. Leivoksista tuli ihanan meheviä ja kuorrutteesta täyteläinen. Ohjeen etsin netistä ja löysinkin sen tästä blogista (click!). Itse tein kakun suorakulmion malliseen uunivuokaan, joten paloista tuli neliöitä toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kokonaisen pellillisen saa tekemällä satsin kaksinkertaisena. Porkkanakakku on musta täydellinen herkku syksyiseen kahvipöytään.

DSC_0257

Porkkanakakku

Ainekset:
Taikina
5 dl porkkanaraastetta 
2 dl kauramaitoa
1,5 dl rypsiöljyä 
3 dl fariinisokeria (tiiviisti mittaan pakattuna)
1 rkl kanelia
0,5 tl suolaa
0,5 tl neilikkaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Kuorrute
100 g maustamatonta kasviperäistä tuorejuustoa (itse käytin Oatlyn)
50 g vegaanista margariinia
3 dl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle
0,5 dl pähkinämurskaa

Valmistus:
1. Raasta porkkanat ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kauramaito, rypsiöljy, fariinisokeri, kaneli, suola ja neilikka. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja ruokasooda ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen sen kuorruttamista.
4. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää margariini, tomusokeri sekä vaniljajauhe ja sekoita tasaiseksi, hieman valuvaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele lopuksi pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti