sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

3 x helppo ja halpa viherkasvi kotiin

K A T E G O R I A : K O T I & S I S U S T U S

Mä en todellakaan oo mikään viherpeukalo. Siinä missä äiti saa pidettyä kasvin kuin kasvin hengissä, niin itse saan olla jatkuvasti kärräämässä kasvien raatoja bioastiaan. Tässä asiassa siis omena on tippunut harmillisen kauas puusta. Onneksi oon löytänyt muutaman luottokasvin, jotka tältäkin poropeukalolta onnistuu pitää hengissä! Varsinkin näin kevään tullessa on kiva, että kotoa löytyy jotakin vihreää.

DSC_1543

1. Traakkipuu. Oon ostanut tän vuosia sitten Ikeasta ja olisikohan tää maksanut alle kaksi euroa. Vaikka tää on muuttanut kämpästä seuraavaan ja huoneen nurkasta toiseen, niin ei se ole ollut moksiskaan. Tälläkin hetkellä viihtyy hyvin eteisessä, vaikkei sinne tarpeettoman paljon valoa heru. Tää on siis mun pitkäaikasin viherkasvi. 

DSC_1534

2. Rahapuu. Rahapuita oon saanut pari tapettua (todennäköisesti liian kastelun vuoksi), mutta pääasiassa nää on tosi pitkäkestoisia ja helppohoitoisia. Tämä yksilö on hieman tiputellut silloin tällöin oksia pois, minkä takia se on aika harvan näköinen, mutta näitä on tietysti saatavilla todella runsaitakin versioita! Rahapuukaan ei paljoa lompakkoa verota, maksaisikohan jotain vitosen huitteilla. 

DSC_1553

3. Viirivehka. Tämän ostin Tokmannista varmaankin silloin, kun muutettiin tähän asuntoon (eli liki puoltoista vuotta sitten) ja silloin vihreiden lehtien kaverina oli vielä valkoiset kukat. Ne jossain kohtaa kuihtui pois, mutta viirivehka on musta ihan kivan näköinen ilmankin. Suuri saavutus mulle oli kuitenkin se, kun sain tämän kerran kukkimaan uudelleen! Viirivehkasta taisin maksaa silloin noin kolmen euron verran. 

Löytyykö sieltä samanlaisia tumpeloita (mitä kasvien hengissä pitoon tulee) kuin täältä? Onks sulla heittää vinkkiä johonkin helppohoitoiseen huonekasviin? :-)

4 kommenttia:

  1. Hahah, tää postaus tuli mulle kuin tilauksesta! Muutin ensimmäiseen omaan kämppään viime syksyllä, ostin Ikeasta hienon 15 euron kasvin jonka onnistuin tappamaan jo joulukuussa... Tuli selville siis etten olekaan mikään viherpeukalo :D Haluaisin ostaa kuolleen kasvin tilalle uuden, mutten ole vielä ainakaan uskaltanut. Nyt kyllä alkoi kiinnostaa tuo traakkipuu, kuinka usein olet kastellut sitä kun se kerran on pysynyt noin kauan hengissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla, että tästä oli sulle hyötyä! :-) Ja pahoittelut, että vastaamisessa meni näin kauan!! Traakkipuuta oon kastellut hyvin epäsäännöllisesti, mutta arvioisin suunnilleen kastelleeni sitä noin kerran viikossa - parissa viikossa :-)

      Poista
  2. Täällä toinen kasvien massamurhaaja. Hävettää, viherkasvit kun on ihania ja lempitrendini :)

    Kaunis tuo kori/ruukku traakkipuulla!

    VastaaPoista