sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Viikon ilmastouutiset ja -kuulumiset


Viimeisen viikon aikana ilmastonmuutos on näkynyt paljon uutisissa ja mediassa. Vaikka itse tulee mietittyä ilmastoasioita lähes joka päivä, niin tällä viikolla ne ovat olleet taas entistä tiukemmin mielessä. Siksi nyt vähän tällainen erilainen postaus liittyen tän viikon ilmastouutisiin ja -kuulumisiin :-) Tässä tän viikon polttavimmat: 

ilmasto1

  • Greta Thunbergia on ehdotettu Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Greta on kyllä mun uus idoli ja aivan huikee malli muille nuorille! Tällasia tyyppejä tää maailma todellakin tarvitsee tällä hetkellä.

  • Perjantaina oppilaat ympäri Suomea lakkoilivat ilmaston puolesta. Tämäkin käsittääkseni lähtenyt Gretan aloitteesta. Tosi hieno juttu, että ilmastoasioihin otetaan koulussa kantaa ja monet nuoret ja lapset ovat kiinnostuneita asiasta. Kaikki postauksen kuvat on Helsingin Sanomien uutisjutusta lainattuja (click!).

ilmasto3

  • Viikon ei-niin-mieltä-ylentäviin uutisiin on kuulunut se, kuinka monet poliitikot eivät selvästikään ole valmiita tekemään mitään poliittisia peliliikkeitä ilmaston ja ympäristön hyväksi. Onneksi vaaleja vietetään pian ja todella to-del-la toivon, että jokainen harkitsee tarkkaan ketä sinne eduskuntaan äänestää! Toivottavasti saadaan uusia kansanedustajia, jotka ajattelevat ympäristö eikä raha ja oma napa edellä. 

  • Kuuntelin Yksillä-podcastin ympäristöjakson, joka oli tosi kivaa kuunneltavaa! Sieltä bongasin tällaisen itselle vielä tuntemattoman sivuston kun Ilmastotreeni. Sieltä voi aloittaa treenin, jossa itse tarvitsee eniten apuja - onko se sitten ekologisempi syöminen tai vaikka kuluttaminen. Jos haluaa tehdä parempia valintoja, mutta ei ole oikein varma mistä aloittaa ja miten, niin suosittelen testaamaan -> ilmastotreeni.fi !

ilmasto4

  • Torstaina Suomen luokanopettajaksi opiskelevien liitto järjesti ilmastokasvatuksen webinaarin, joka näytettiin meidänkin kampuksen opiskelijatilalla. Ihanaa, että aihetta käsitellään! Se mikä ei oo niin ihanaa, on se, että meistä monesta sadasta opiskelijasta paikalla meitä oli kolme tyyppiä. Webinaarissa kävi myös ilmi, että tutkimustulosten mukaan opettajaopiskelijat on suhteellisen pihalla koko ilmastonmuutoksesta eivätkä he ole juurikaan valmiita tekemään mitään tilanteen muuttamiseksi. Ihan hävettää kaikkien opeopiskelijoiden puolesta. Toivottavasti ilmastokasvatus tulee pian pakolliseksi osaksi opettajankoulutusta!

  • Tää kovin ilmastopainoitteinen viikko herätteli mut muistamaan asian, joka on multa päässyt täysin unohtumaan: nimittäin WWF:n ilmastokummiksi liittymisen. Mun piti liittyä jo ennen joulua, mutta jotenkin asia on vain unohtunut ja lykkääntynyt. Onneksi viimein tein parannuksen ja nyt edes pieni osa mun tuloista menee oikeasti hyvään tarkoitukseen! 

Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa jokaiselle ja muistakaa tehdä edes niitä pieniä tekoja :-) Niilläkin on merkitystä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti