sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat linssitäytteellä

K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N

Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat on hyvä ja kuitenkin suht helppo ja nopea arkiruoka. Melkeimpä aina haluan nimenomaan tehdä molempia, en vain toisia. Hyvä vegaaninen täyte on ollut jonkin aikaa hakusessa ja nyt kun mulla oli yksi påmackan menossa vanhaksi, niin tuli mieleeni jos saisin sen tähän ruokaan käytettyä. Ja sehän sopi mainiosti! Täytteestä tuli just hyvän mehevä ja täyteläinen. Pääainesosana täytteessä toimi soijan ja linssien yhdistelmä.

DSC_1663
Täytetyt paprikat & kesäkurpitsat 

Ainekset:

3 paprikaa
1 kesäkurpitsa

1 sipuli
1 dl tummaa soijarouhetta
1 tlk (380g) punaisia linssejä
1 prk Oatly PåMackan - maustamatonta tuorejuustoa
½ prk Kaslink Paahdettu sipuli -kaurakermaa
mausteita oman maun mukaan

vegaanista juustoraastetta (esim. Porlammin)

DSC_1643

Valmistus:

1. Pese paprikat ja kesäkurpitsa. Halkaise paprikat ja poista sisältä siemenet. Halkaise kesäkurpitsa neljään osaan ja kaiverra lusikalla niihin urat. Ota kesäkurpitsan sisustat talteen (jos irronneet palat suuria, voi niitä hieman pienentää veitsen kanssa).
2. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.
2. Keitä soijarouhe valmiiksi ja huuhtele linssit.
3. Kuullota sipuleita hetki pannulla. Lisää pannulle soija, linssit, kesäkurpitsan sisukset sekä tuorejuusto ja kaurakerma. Sekoittele täyte tasaiseksi. Lisää oman maun mukaan mausteita, kuten suolaa, pippuria, paprikaa ja basilikaa. 
4. Täytä paprikat ja kesäkurpitsat täytteellä ja ripottele päälle vegaanista juustoa.
5. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti