lauantai 1. joulukuuta 2018

5 ideaa joulukortteihin


Hyvää joulukuun ensimmäistä! Monta vuotta tässä on tullut joulukortteja väsäiltyä ja aina ne on myös blogiin päätyneet näytille. Nyt ajattelin heittää (kun tämän vuotiset kortit on vielä työn alla) kuvia aiempina vuosina tekemistäni korteista, josko joku jolla pää lyö vielä tyhjää omien korttien suhteen sais niistä jotain inspiraatiota. Vai joko siellä kaikilla on jo kortit tehtynä? 

kortit2
1. Jouluisia pöllöjä. Muutama vuosi on vierähtänyt, mutta edelleen pöllöt tuntuvat pysyvän trendissä mukana. Ite tykkään paljon kaikista pöllöjutuista ja siitä sainkin silloin idean näihin pöllökortteihin. Ostin eri kuvioisia papereita, joista, tekemieni mallikappaleiden mukaan, leikkasin pöllöille vartalon, mahan, siivet ja silmät. Sitten vain liimailemaan osat päällekkäin ja lopuksi vielä leikkasin ja liimasin pöllöille tonttulakit huovasta. Näistä tuli kyllä tosi kivoja, vaikka itse sanonkin! Yhet mun lempparikorteista.

kortit3
2. Lumiukkoja. Ekana vuotena, kun asuttiin Raumalla, päädyin tekemään joulukortteihin lumiukkoja sanomalehdestä leikatuista ympyröistä. Näinkin helpolla tavalla saa aika kivan näköisen kortin aikaiseksi. Itse olin vielä leikannut ympyrät paikallislehdestä eli kaikki teksti oli Rauman murteella kirjoitettu, mikä oli aika kiva yksityiskohta.

kortit5
3. Virvittäin ompelua. Tässä viime vuotiset kortit, joista tykkäsin kans tosi paljon. Tykästyin virvittäin ompeluun käsityöopinnoissa ja halusin soveltaa sitä joulukortteihin. Lopputuloksesta löytyi niin sydämiä, tonttuja kuin porojakin sekä muita kiemuroita. Helppo tekniikka ja kivaa näpertämistä, joskin vaatii vähän enemmän aikaa.

kortit1
4. Joulupalloja. Dymo on yks aika kiva kaveri askartelussa, jos sellaisen omistaa. Pari vuotta sitten halusin saada helpolla kivan näköisiä kortteja ja päädyin näinkin yksinkertaiseen malliin. Lopputulos oli kyllä kivannäköinen ja dymolla kirjoitetut toivotukset toi kortteihin kivaa ilmettä. 

kortit4
5. Lahjapaperit hyötykäyttöön. Nämä taitaa olla ensimmäiset joulukortit, jotka olen jakanut blogiin. Yksinkertaisella lookilla mennään, mutta toimii. Lahjapapereista jää usein vähän ylimääräistä paketoidessa ja ne saakin hyvin hyödynnettyä joulukortteihin, kuten näissäkin korteissa tonttu ja sydän. 

Yksi selkeä kaava näistä mun korteista on löydettävissä: korttipohjat ovat aina noita samoja luonnollisen ruskeita, juuttikankaan väriä muistuttavia pohjia. Mitä sitä hyvää vaihtamaan! :-D Vaikka täytyy sanoa, että tänä vuonna lähdin oikein hulluttelemaan ja ostin eri väriset korttipohjat... Tänä vuonna askarteluun jäi suhteellisen vähän aikaa, joten yksinkertaista tyyliä jälleen tulossa. Niistäkin varmaan kuvia nappailen jossain kohtaa tänne. 

2 kommenttia: