sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Vegaaninen riisipuuro

K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N

DSC_0935 DSC_0931
Riisipuuro on yks mun lemppari jouluherkuista. Sitä on tullut jo ennen joulukuuta nautiskeltua muiden tekemänä pari kertaa, mutta itsenäisyyspäivänä tein ekan oman satsin. Sain viime vuonna mummulta lahjaksi sellaisen kirjan kuin Suurten tunteiden joulu ja siellä sattui olemaan maidottoman riisipuuron ohje! Tein siis ekan vegaanisen riisipuuron tuohon ohjeeseen pohjautuen ja oikein hyvältä maistui. Odotin itseasiassa, että se olisi jotenkin enemmän maistunut eriltä kuin "aitoon maitoon" tehtynä, mutta ei kyllä mun mielestä. Eikä muuten palanut pohjaan (niin kuin mulla aina lehmän maidon kanssa on käynyt)! Täytyy kyllä joku päivä ehdottomasti tehdä uus isompi satsi, sillä kahden annoksen testiversio meni parempiin suihin heti siltä istumalta. 

DSC_0921

Riisipuuro (n. 4 annosta)

Ainekset: 

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l mantelimaitoa
½ tl suolaa
1 rkl margariinia

Valmistus:

1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Kiehauta pari minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. 
2. Lisää maito kattilaan ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen. Anna puuron kypsyä noin 40 minuuttia.
3. Lisää suola ja margariini puuroon. 
4. Tarjoa kaneli-sokerin kanssa. 

Joko te ootte herkutelleet riisipuurolla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti