maanantai 3. joulukuuta 2018

Vegaaninen punasipuli-tuorejuustolevite

K A T E G O R I A : R U O K A & L E I P O M I N E N

DSC_0841

Ostettiin kaupasta limppua ja todettiin kotona, että se on hiukan kuivemman laatuista tavaraa. Mulle tuli heti idea, että tuorejuustolevitteen kanssa sekin leipä vois toimia aika hyvin. Tykkään hulluna esimerkiksi saaristolaisleivästä lohitäytteellä, mutta halusin kuitenkin kokeilla jotain vegaanista versiota. Netistä ei kuitenkaan löytynyt oikein mitään haluamani kaltaista vegaanista leviteohjetta, joten lähdin vaan kokeilemaan yhden perinteisen leviteohjeen pohjilta että mitä tuleman pitää. Ja kaikkien yllätykseksi (varsinkin Viljamin, joka epäili tuotostani aika vahvasti) siitä tulikin aikas hyvää! Niin hyvää, että sitä on nyt tuhottu jo pari satsia. Jos siis oot yhtään sipulin ystävä, niin tsekkaa ohje alta!

page

Punasipuli-tuorejuustolevite

Ainekset:

1 punasipuli 
2 rkl ruohosipulia
150g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl yrtti-kasvikermaa
½ tl mustapippuria

Valmistus:

1. Kuori punasipuli ja pilko sipulit niin pieniksi paloiksi kuin itsestä hyvältä tuntuu.
2. Siirrä tuorejuusto tarjoilukulhoon ja notkista sitä yrttisellä kaurakermalla.
3. Lisää tuorejuuston sekaan sipulit sekä mustapippuri.
4. Siirrä tuorejuusto maustumaan jääkaappiin.

Ainesmäärät on sitten täysin summittaisia, koska heittelin aineksia vähän sen verran kuin hyvältä tuntui. Sovella siis oman maun mukaan! Koska ollaan tehty jo pari satsia tätä, niin kerettiin testaamaan sekä Oatlyn että Yosan tuorejuustot, joista kummatkin toimi tässä erittäin hyvin. Kermana käytettiin Plantin yrttimaustettua kaurakermaa. Hyvää tuli ja varmasti sopisi myös joulupöytään saaristolaisleivän tai limpun kaveriksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti